Uusi festari käsityöharrastajille – Ommel 2018!

Nyt on kyllä tulossa niin kutkuttavat festarit käsityön harrastajille että oksat pois, nimittäin ensimmäistä kertaa Ommel 2018 ensiviikonloppuna 8-10.6 Espoossa! Valitettavasti itselläni ei ole mahdollista osallistua tänävuonna päällekkäisten menojen vuoksi, mutta tästä Ommel Ry:n järjestämästä tapahtumasta tulee varmasti kesän suosikkitapahtumani Pronvinssin rinnalle! 🙂

Ommel 2018

Festareissa ja kesätapahtumissa vain on sitä jotain taianomaista yhteisöllistä voimaa, yhdessäolon ja onnen sykettä!

Festareilla

Sydän sykähtää joka kerta, kun muistelen vuoden 2016 provinssia. Täydellinen sää, musiikki, maailamnpyörä, oman rakkaan seura ja ennen kaikkea ne kaikki ihmiset, jotka ovat sen tunnelman ydin! 

Ommel 2018 festareilla pääsee ihastelemaan ja ostamaan kankaita ja ompelutarvikkeita, mutta myös osallistumaan monenlaisiin työpajoihin ja kursseihin. Koska teemana on nyt ensimmäisenä vuonna kotimainen suunnittelu, on kaikki siellä esillä olevat kankaat Suomalaisia, mahtavaa! Veikkaampa, että tarjonta saa monen kangashamsterin hieman sekaisin!

Yksi ehkä omasta mielestä kiinnostavimmista tapahtumista siellä on koko viikonlopun mittaiset ompelulanit. Vaikka itse tykkäänkin ommella mieluiten yksin ja omassa keskittyneessä rauhassa, olisi ompelulanit kyllä varmasti ikimuistoinen kokemus.

Vaikka lanipaikka vähän maksaakin, olisi se ehdottomasti omalla listallani muuten vapaan pääsyn tapahtumaan. Jokainen osallistuja saa oman paikan pöytineen ja silityspisteineen, vain koneet ja tarvikkeet täytyy tuoda paikalle itse.

Lanit ovat ainutlaatuinen tilaisuus päästä ompelemaan samanhenkisessä seurassa, saada vertaistukea ja hyödyntää yhteisön voimaa. Vähän kuin kunnon vanhanajan ompelukerho, mutta suuremmassa mittakaavassa! <3 Aina on joku, joka osaa auttaa, kun tulee pulmia tai epävarmuutta omassa työssä. Ja miten hyvän mielen saa itselle, kun voi olla toiselle ompelijalle avuksi!

Ompelulanien tunnelmaa voi hyvin aistia tästä lähiömutsin kirjoittamasta postauksesta.

Kurssitarjontakin vaikutti olevan todella mielenkiintoinen, mm. trikoovaatteiden kanttausta, keppihevosen ompelua, kellohameen kaavoitusta, maksimekon ompelua, kaavojen kuosittelua jne. Ja taitaa moni muukin olla innoissaan näistä festareista, sillä näytti moni kurssi olevan jo täynnä!

Ilmaisia työpajojakin on festareilla tarjolla. Itse osallistuisin ainakin Suuren käsityölehden suunnittelupajaan, jossa on mahdollisuus päästä vaikuttamaan maaliskuun leteen tuleviin malleihin. Myös alushousumaratoni kuulostaa hauskalta! 😀

Toivottavasti tästä tapahtumasta tulee menestys ja sitä myöten jokavuotinen, sillä haluaisin ehdottomasti itsekin päästä mukaan ensivuonna! <3

Lisätietoa tapahtumasta voi lukea Ommel 2018 -nettisivuilta.

Ommel 2018

 

Liity blogin seuraajaksi ja tilaa ilmoitukset blogipostauksista sähköpostiisi, niin saat tuoreimmat vinkit ja ohjeet aina ensimmäisten joukossa! Liity myös Facebook -sivuni seuraajaksi, jossa paljon muutakin mielenkiintoista!

Suosittelen liittymään myös Kätevästi kaikkea kaunista -Facebookin suljettuun keskusteluryhmääni, jossa on mahdollisuus hyödyntää yhteisön voimaa ongelmatilanteissa ja jakaa onnistumisia sekä vinkkejä myös muille aiheesta kiinnostuneille.

Blogi syntyi vahvassa yhteistyössä mieheni Ivary Vimmin kanssa. Meillä on yhteensä yli 15 vuotta käsityön, muotoilun ja taidealan koulutusta sekä kymmeniä vuosia käytännön kokemusta.

Itse olen vaatetus- sekä metallialan artesaani (korut ja taonta). Mieheni on perinteinen metalliseppä, metallialan artesaani (taonta ja koneistus), muotoilija (kivi- ja korumuotoilu), kuvataiteilija (Master of Culture and Arts, erikoistunut korutaiteeseen kulttuuriyrittäjyyden YAMK koulutusohjelmassa,), tällä hetkellä tutkija ja tohtorikoulutettava (LUT School of Enginering Sciensce, aiheena innovaatiojohtaminen). Lisäksi hänellä on käynyt 3D-mallinuksen ja työstön korutaiteen erikoiskoulutuksen sekä kehittänyt digikoruja yliopiston Fast Coins -tutkimushankkeessa.

Otan mielelläni vastaan myös teidän ehdotuksia (teemoja, kysymyksiä, vinkkejä yms.) tuleviin blogikirjoituksiin.


Kirjoita tähän mielipiteitä, kysymyksiä, toiveita, omia kokemuksia, ideoita, ajatuksia...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.