Talleta kesän kauniit muistot itsetehtyihin kivikoruihin

”Oo tuhandeit, tuhandeit sarku kaljukoobaste rahhu maet! Kõik läksid, kuid kivvi jäi tarkus ja seda ei hävita aeg.”

August Sang

Suomennettuna sanoma menee jotakuinkin näin: ” Oi tuhansia, tuhansia kallioluolien arkkuja rauhan vuoristossa! Kaikki lähtivät ajasta ikuisuuteen, mutta kiveen jäi viisaus ja sitä ei hävitä edes aika pois.”

Runo on peräisin Neuvostoliiton aikaisesta jalokivikirjasta vuodelta 1982, jonka sain juuri syntymäpäivälahjaksi serkultani. Sanoma onkin todella osuva, sillä miten paljon tarinoita ja sanomaa onkaan pysynyt kivissä, niin isoissa kuin pienissä. Miten paljon kivet ovatkaan kuulleet ja nähneet kallioissa, pelloilla, teillä, merten pohjissa ja rakennuksissa, kuten myös koru- ja jalokivinä.

Vironkielinen jalokivikirja

Meidän jokakesäisen Viron matkamme yksi kohokohdista on päästä ihanalle Valgerannalle, oli keli sitten millainen tahansa! Kyseiseltä rannalta riittääkin vuosien varrelta paljon muistoja, niin hurjia kuin suloisia.

Tuuli oli kova ja vesi kylmää, lapset kuitenkin nauttivat simpukankuorien sekä kauniiden meren aaltojen huuhtomien kivien keräilystä.

Keräilystä onkin muodostunut lähes perinne, aina siitä jää jotain mielenkiintoista käteen, kaunis väri tai mielenkiintoinen muoto. Lähes joka kesä on löytynyt myös rannasta sydämen muotoinen kivi, joka aina lämmittää sydäntä ja mieltä. Jotkut rannalta löytyneet kivet sisältävätkin jo sen verran muistoja, että ne ovat meille arvokkaampia kuin timantit.

kivikorujen valmistus

 

Jos sinullakin on tärkeitä kiviä, joita haluaisit muotoilla koruiksi, niin katso alla oleva video. Siinä opastan miten voit helposti ja kätevästi valmistaa itse omasta aarteesta kivikorun.

Maiju toi vielä viimehetkellä kaksi graniitin palaa ja ehdotti niistä korvakoruja, joten täytyihän nämäkin tehdä!

Kivikorut letkuporakoneella

Kivikorut

 

Liity blogin seuraajaksi ja tilaa ilmoitukset blogipostauksista sähköpostiisi, niin saat tuoreimmat vinkit ja ohjeet aina ensimmäisten joukossa! Liity myös Facebook -sivuni seuraajaksi, jossa paljon muutakin mielenkiintoista!

Suosittelen liittymään myös Kätevästi kaikkea kaunista -Facebookin suljettuun keskusteluryhmääni, jossa on mahdollisuus hyödyntää yhteisön voimaa ongelmatilanteissa ja jakaa onnistumisia sekä vinkkejä myös muille aiheesta kiinnostuneille.

Blogi syntyi vahvassa yhteistyössä mieheni Ivary Vimmin kanssa. Meillä on yhteensä yli 15 vuotta käsityön, muotoilun ja taidealan koulutusta sekä kymmeniä vuosia käytännön kokemusta.

Itse olen vaatetus- sekä metallialan artesaani (korut ja taonta). Mieheni on perinteinen metalliseppä, metallialan artesaani (taonta ja koneistus), muotoilija (kivi- ja korumuotoilu), kuvataiteilija (Master of Culture and Arts, erikoistunut korutaiteeseen kulttuuriyrittäjyyden YAMK koulutusohjelmassa,), tällä hetkellä tutkija ja tohtorikoulutettava (LUT School of Enginering Sciensce, aiheena innovaatiojohtaminen). Lisäksi hänellä on käynyt 3D-mallinuksen ja työstön korutaiteen erikoiskoulutuksen sekä kehittänyt digikoruja yliopiston Fast Coins -tutkimushankkeessa.

Otan mielelläni vastaan myös teidän ehdotuksia (teemoja, kysymyksiä, vinkkejä yms.) tuleviin blogikirjoituksiin.

 

 


Kirjoita tähän mielipiteitä, kysymyksiä, toiveita, omia kokemuksia, ideoita, ajatuksia...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.