Tällä kätevällä ohjeella pystyt tekemään kierrehapsuista korumaisen koristeellisia

Minulta pyydettiin ohjetta kudelangan lisäämiseen kierrehapsuihin, joten tässä lyhyet kuvalliset ohjeet.  Ajatus tähän liinani hapsujen maustamiseen syntyi, kun purin herkullisen värisiä kudelankoja. Kaapista löytyi myös sopivia helmiä projektiin. 

Kudelanka tuo kivan lisän hapsuihin, etenkin jos liinan loimi on yksivärinen. (Vanamo Kide Hehku)

Tarkat kierrehapsujen ohjeet löytyvät tästä blogikirjoituksesta.

Hapsujen pituuden on hyvä olla korkeintaan liinan leveys jaettuna kahdella, jotta kudelankojen pituus riittää  (minun liinan leveys on n.63cm ja purin kudelankoja n. 30cm hapsuja varten). Laitoin kaksi kudelankaa jokaiseen hapsuun (voi laittaa halutessaan enemmänkin). Kudelankapari riittää kahteen hapsuun.

  1. Ota kudelankoja muutama ja pujota halutessasi toiseen helmiä. Valitse kaksi nippua loimilankoja.

 

2. Ota oikeanpuolimmainen nippu loimilankoja ja jaa se kahteen osaan. Kierrä kudelangat vasemmanpuoliseen osaan ja kierrä molemmat niput yhteen.

3. Ota vasemmanpuolinen nippu loimilankoja ja jaa se kahteen osaan. Kierrä kudelankojen loppupätkä oikeanpuolimmaiseen osaan ja kierrä molemmat niput yhteen.

 

4. Leikkaa lopuksi ylimääräiset kudelangat ja siisti hapsujen päät.

Hapsut saavat eloa ja ilmettä kudelangoista ja helmistä.

 

Liity blogin seuraajaksi ja tilaa ilmoitukset blogipostauksista sähköpostiisi, niin saat tuoreimmat vinkit ja ohjeet aina ensimmäisten joukossa! Liity myös Facebook -sivuni seuraajaksi, jossa paljon muutakin mielenkiintoista!

Suosittelen liittymään myös Kätevästi kaikkea kaunista -Facebookin suljettuun keskusteluryhmääni, jossa on mahdollisuus hyödyntää yhteisön voimaa ongelmatilanteissa ja jakaa onnistumisia sekä vinkkejä myös muille aiheesta kiinnostuneille.

Blogi syntyi vahvassa yhteistyössä mieheni Ivary Vimmin kanssa. Meillä on yhteensä yli 15 vuotta käsityön, muotoilun ja taidealan koulutusta sekä kymmeniä vuosia käytännön kokemusta.

Itse olen vaatetus- sekä metallialan artesaani (korut ja taonta). Mieheni on perinteinen metalliseppä, metallialan artesaani (taonta ja koneistus), muotoilija (kivi- ja korumuotoilu), kuvataiteilija (Master of Culture and Arts, erikoistunut korutaiteeseen kulttuuriyrittäjyyden YAMK koulutusohjelmassa,), tällä hetkellä tutkija ja tohtorikoulutettava (LUT School of Enginering Sciensce, aiheena innovaatiojohtaminen). Lisäksi hänellä on käynyt 3D-mallinuksen ja työstön korutaiteen erikoiskoulutuksen sekä kehittänyt digikoruja yliopiston Fast Coins -tutkimushankkeessa.

Otan mielelläni vastaan myös teidän ehdotuksia (teemoja, kysymyksiä, vinkkejä yms.) tuleviin blogikirjoituksiin.


Kirjoita tähän mielipiteitä, kysymyksiä, toiveita, omia kokemuksia, ideoita, ajatuksia...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.